DIERENASIEL SCHOUWEN- DUIVELAND

Katten

Panter

 

Panter (9 jaar) weer even in de picture zetten, het is dat er geen geluid bij een foto zit, maar anders had hij jullie allemaal vriendelijk toegesproken. Panter heeft al wat katten voorbij zien komen, maar waar blijft nou dat leuke plekje voor deze heer op leeftijd? Want ook hij verdient een fijn plekje waar hij zo nu en dan een aai over zijn bol krijgt en in een lekker warm mandje kan slapen. Een plekje waar hij na even wennen een frisse neus kan halen buiten en lekker te eten en te drinken krijgt is voor hem een prima plek! Kom gerust kennis maken met deze lieverd.

Bob

 

Bob is een vriendelijke rode kater die graag aandacht krijgt, hij zoekt dit dan zelf ook op, het liefst op momenten wanneer het even niet uit komt en je bezig bent, hij gooit zichzelf dan nog net niet voor je voeten. Bob reageert goed op zijn vrouwelijke kamergenoten, op de kater(s) reageert hij niet goed. Het is niet bekend of Bob goed gaat met honden. Met kinderen moet geen probleem zijn, Bob is in dat opzicht een allemansvriend. Bob is geschat op 2 jaar.

Lord

 

Lord is een jonge cyperse kater geschat op 2 jaar. Lord was bij binnenkomst wat verlegen maar ontpopt zich tot een gezellige kroelkater. Lord ligt bij ons het liefst in een mandje en komt je begroeten als het iets rustiger is, op zijn kamergenoten reageert hij niet echt. Het is niet bekend hoe Lord met honden is.

Molly

 

Molly is een aantal weken geleden binnen gekomen met haar broers en zussen. Molly is een verlegen poesje maar vindt de aandacht stiekem ook wel erg fijn en prettig. Molly zou het fijn vinden om met haar zusje Minnie geplaatst te worden, ze vinden elkaars aanwezigheid erg prettig. Molly is geschat op 1 jaar. Molly is heldhaftiger dan haar wederhelft Minnie. Maar beide dames vinden kinderen en onvoorspelbaarheid niet fijn, bij een rustig 1 tot 2-persoons huishouden zouden de dames het beste tot hun recht kunnen komen.

Minnie

 

Minnie is de wederhelft van Molly, en wordt graag samen met haar geplaatst. Ook Minnie is nog een jonge dame, geschat op 1 jaar. Eigenlijk lijken ze qua karakter wel op elkaar, verlegen en timide maar vindt aandacht wel fijn. Minnie is iets meer op de achtergrond en kost misschien iets meer tijd om haar te laten wennen, maar met wat hulp van haar zus Molly moet dit helemaal goedkomen.

Maatje

 

Maatje is een dame, geschat op 3 jaar. Maatje heeft het niet echt naar haar zin bij ons op het asiel, ze ligt dan ook het liefst in haar mandje of op haar plankje. Wanneer ze rustig wordt benaderd tijdens het kroelen, ontdooit ze en vindt ze de aandacht stiekem erg fijn. Voor haar zijn we dus ook op zoek naar een rustig 1 tot 2-persoons huishouden zonder kinderen waar ze de tijd krijgt om te aarden. Ze is andere katten gewend, het is niet bekend hoe ze op honden reageert.

Poes

 

Poes is een vriendelijke dame op leeftijd, met haar 14 jaar is ze nog erg levendig en vitaal. Helaas had zij het niet meer naar haar zin bij haar vorige eigenaar. We zijn voor haar op zoek naar een plekje waar zij haar laatste jaartjes mag door brengen, in een fijne omgeving waar ze naar buiten kan. Dit is voor haar erg belangrijk. Ze is gesteld op haar vrijheid en komt 's avonds weer naar binnen, tussendoor vindt ze een aai over haar bol fijn, komt dit dan ook zeker bij je halen.

Mokus

 

Mokus is een vriendelijke, zachtaardige rode kater, geschat op 1 jaar. Hij heeft het op het asiel niet zo naar zijn zin, hij ligt hier het liefst verstopt in een mandje of krabpaal. De steun en aanwezigheid van zijn broer en zussen vindt hij wel fijn, dus hij is gewend aan andere katten. Dit zou het wenproces voor hem ook goed doen. Het is niet bekend hoe Mokus reageert op honden.

Makker

 

Makker is net als zijn broer Mokus verlegen en zachtaardig van karakter. En ligt ook het liefst verstopt in een krabpaal of mandje. Ook Makker is nog jong en geschat op 1 jaar. Een rustige omgeving zonder kinderen zou voor hem het fijnst zijn, het wennen zou sneller gaan met een andere, sociale kat in huis.

Mammaloe

 

Mammaloe en Mientje zijn samen op zoek naar een rustig, nieuw huisje waar ze gezellig samen mogen wonen. Mammaloe is iets heldhaftiger dan Mientje, en laat zichzelf ook sneller zien om geaait te worden, want dit vinden beide dames heerlijk. Eenmaal geaaid krijgen ze hier geen genoeg van. Kinderen zou voor beide dames te druk zijn, dus bij een rustige omgeving zijn zij het beste gebaat. Mammaloe is geschat op 2 jaar.

Mientje

 

Mientje is samen met Mammaloe op zoek naar een nieuw plekje waar ze samen mogen wonen. Mientje is iets meer op de achtergrond en ontdooit pas echt wanneer ze in een kroelsessie is beland. Een plekje waar ze samen met Mammaloe mag wennen, en de tijd krijgt om te ontdooien is waar we voor beide dames naar opzoek zijn. Mientje is geschat op 3 jaar.